دو ویژگی طلاب منتظر از منظر حضرت بقیة الله الاعظم
دو ویژگی طلاب منتظر از نگاه امام زمان(علیه السلام)
امام مهدی (عجل الله فرجه) در دعایی که با عنوان “توفیق طاعه” در کتاب مفاتیحالجنان، مصباح کفعمی و کتاب موعود موجود آیتالله جوادی آملی نقل شده دعایی برای طلاب و دانشپژوهان دارند.
اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ وَ صِدْقَ النِّيَّةِ و. . . وَ تَفَضَّلْ عَلَى عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ النَّصِيحَةِ وَ عَلَى الْمُتَعَلِّمِينَ بِالْجُهْدِ وَ الرَّغْبَةِ
آن حضرت در توصیف متعلمین و طلاب دو ویژگی را بیان میفرمایند؛ یکی رغبت و دیگری جهد، کوشش وعلاقه . یعنی اگر طلبه ای به هنگام خواندن درس و مطالعه با حالت سعی و تلاش و از روی شوق و انگیزه این کار را انجام دهد طلبه مورد نظر امام عصر (عج الله فرجه) است.
در آسیبشناسی طلبه منتظر میگوییم طلبه ای که رغبت نداشته باشد و اهل کوشش و تحقیق برای فراگیری نباشد. این دانشجو دچار آسیبهای آخرالزمانی شده است بنابراین امام مهدی (عج) در دعای معروفی که برای اقشار مختلف جامعه دارند دو ویژگی عنصر رغبت و جهد را برای متعلم منتظر برشمردند.
بر این اساس آسیبی که طلبه ما به آن گرفتار میشوند آسیب بیمیلی و بیتلاشی برای فراگیری، تحقیق و پژوهش است که امام مهدی (عج) ما را از گرفتار شدن به این آسیبها برحذر داشتهاند.